Fit-Jitsu

Het Fit-Jitsu is een functionele full body workout op muziek. Het is een uitdagende en plezante workout met allerhande oefeningen op basis van bewegingen uit het jiu-jitsu of self-defense.
Waar dat het gewone Jiu-Jitsu eerder technisch is, besteed het Fit-Jitsu iets minder aandacht aan het technische aspect van de sport maar focust meer op het conditionele. Veel bewegingen zijn misschien in het begin een beetje wennen, maar als je regelmatig aan Fit-Jitsu doet, zal het gemakkelijker en gemakkelijker gaan.
De lessen Fit-Jitsu zijn een ideale manier om fitter te worden en fit te blijven, zowel voor beginners als voor gevorderden. Je wordt sterker, je ontwikkelt meer uithoudingsvermogen, je traint je reflexen en je maakt van vele vechtsportbewegingen een tweede natuur.
Fit-Jitsu bestaat uit verschillende rondes van telkens 5 oefeningen. Elke oefening duurt 1 minuut met 10 seconden rust ertussen. Zo kan de ene ronde bestaan uit beenspieroefeningen, terwijl de volgende ronde je buikspieren aanpakt. Zowel trap- en stoottechnieken komen aan bod, alsook vele bewegingen op de grond.
Aansluitend op het Fit-Jitsu is er de Open Mat (14u30 – 15u30) waar je vrij kan trainen.
Fit-Jitsu is inbegrepen in de Jiu-Jitsu lessen of Women Self-Defense alsook in het Fit 2 Fight tarief of de 10-beurtenkaarten.