Women Self-Defense

Wij bieden een zelfverdedigingsprogramma specifiek voor vrouwen aan, gebaseerd op de technieken van het Braziliaanse Jiu-Jitsu (BJJ). Je kan heel het jaar door aansluiten en je hebt geen ervaring nodig in vechtsport.

Elke les duurt 1 uur. Een volledig lessenpakket bestaat uit 15 lessen (met na elke 5de les een herhalingsles). Na die 15 lessen begint het terug vanaf les 1. Op een volledig jaar kan je 2x het volledige lessenpakket doorlopen. Het is dus niet erg wanneer je een les moet missen. Je kan met een 10-beurtenkaart werken of voor een gans jaar inschrijven.

We leren je de 20 meest voorkomende aanvallen te neutraliseren. De technieken (zowel rechtstaand als op de grond) zijn niet zozeer afhankelijk van kracht, snelheid en coördinatie, maar eerder van hefboomwerking, techniek en timing. Dit zorgt ervoor dat iedereen het kan leren, ongeacht leeftijd of atletisch vermogen. De kennis van deze technieken stelt je in staat jezelf te verdedigen tegen een grotere en fysiek sterkere tegenstander.

Achter de fysieke technieken en het leren omgaan met fysiek contact, besteed het self-defense programma ook aandacht aan bewustzijn van je omgeving, risico’s inschatten, verbale en psychologische strategieën die een vrouw kan gebruiken om haar grenzen te stellen bij anderen,… Aan de basis van deze mindset is het geloof dat je het waard bent!

De lessen worden gegeven vanaf de leeftijd van +/- 13 jaar. Je doet best sportieve kleding aan. In de mattenzaal train je op blote voeten. Mannen zijn enkel toegestaan als partner (= dummy) van een vrouw. Ondervind je moeilijkheden bij het maken van fysiek contact, dan adviseren wij om de lessen te volgen samen met iemand waarbij je je goed voelt.